Sasiuri / Rame Canvas – cum se monteaza un tablou – tutorial

 

Puteti vedea si achizitiona Sasiuri / Rame Canvas de pe pagina: Canvas & Fabric

 

Sasiu Canvas

Sasiuri canvas – cum se monteaza un tablou. In acest tutorial veti vedea din ce este format un sasiu pentru canvas si cum se monteaza canvasul pe acesta. Se monteaza usor si rapid – ca un lego, in cateva secunde.

Sasiul sau rama suport pe care se intinde panza este format din elementi din lemn frezati si chertati special pentru o imbinare rapida.

Un element reprezinta o singura piesa – o singura latura a sasiului.

Un set reprezinta 2 elementi identici – adica 2 laturi paralele ale tabloului.

Un element de sustinere este o piesa intermediara care se pune la dimensiuni mai mari, acolo unde exista riscul ca laturile sa se curbeze sub tensiunea panzei. Dimensiunile la care este necesar acesta sunt indicate pe site in descriere. Orientativ: orice tablou de 90×90 cm sau mai mic NU necesita elementi de sustinere.

Penele sunt piesele mici din lemn care se introduc in locasurile din colt si se bat cu un ciocanel pentru a departa (1-2mm) elementii intinzand panza mai bine. Ele sunt recomandate mai ales la tablourile de dimensiuni mai mari, acolo unde in timp panza se mai poate detensiona. Multi clienti reusesc sa intinda bine panza pe sasiu fara a mai folosi pene.

Dupa montarea sasiului se poate trece la capsarea si intinderea canvasului. Pe langa dimensiunea finita a imaginii, va recomandam ca panza sa fie cu aproximativ 4 cm in plus sus-jos-stanga-dreapta – sa aveti material pentru a imbraca sasiul. Puteti genera aceste margini in oglinda foarte usor folosind un script de Photoshop, pe care vi-l recomanda in acest video si pe care il puteti descarca de aici.

Muchia elementului este rotunjita pentru a nu se taia canvasul in timp. Asezati canvasul cu fata in jos, puneti sasiul peste el cu muchia curbata spre panza. Apoi trageti panza peste sasiu si capsati-o tinand-o intinsa. In cazul in care doriti sa-l pictati, mai intai montati panza pe sasiu si apoi dati cu pensula.

La colturi impaturiti canvasul in asa fel incat, la final, tabloul sa ramana un paralelipiped curat. Taiati aceasta parte de material pentru a nu se aduna in prea multe straturi. Evitati prinderea cu capse a ambelor piese de sasiu pentru a permite distantarea lor in momentul introducerii penelor.

Gata tabloul! Nu necesita agatatoare, pur si simplu puteti aseza tabloul pe doua cuie si sta perfect!

Rama Panza

Pe langa sasiuri canvas, gasiti si o gama variata de role canvas si lacuri.
Va stam la dispozitie cu mostre gratuite de canvas, dar si trial pack-uri.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutati, dati un Subscribe la canalul nostru de YouTube
De asemenea, ne puteti urmari si pe Facebook.

2 thoughts on “Sasiuri / Rame Canvas – cum se monteaza un tablou – tutorial”

  1. Oameni buni, geme internetul de așa ceva. Știți ce este interesant? Eu am solicitat google să-mi dea ÎNRĂMARE PICTURĂ CANVAS, nu executare șasiu ptr. canvas. Probabil IQ-ul AI al lui GOOGLE e prea jos sau la noi nu se face așa ceva. Nu mă mir, doar suntem în România….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *