Magneti personalizati – tutorial video


Cum puteti face magneti personalizati foto simplu si rapid folosind o imprimanta foto sau de birou? In principal, aveti 2 optiuni:

  1. Hartie Foto + Folie Magnetica Adeziva

  2. Hartie Foto Magnetica.

Optiunea 1: Print pe hartie foto si lipire pe folie magnetica adeziva.

Folie Magnetica Adeziva

Avantaje:

  • Flexibilitate: Printati pe orice material doriti (hartie foto mata, lucioasa, metalica, texturata, PVC, puteti lamina printul, etc), iar cand sa lipiti de magnetul adeziv, puteti alege o folie magnetica oricat de subtire sau de groasa doriti. De asemenea puteti utiliza folia magnetica cu adeziv sub forma de pastile, banda sau rola.
  • Controlati calitatea: printand pe orice material doriti – puteti alege sa printati pe un material mai calitativ – cum ar fi hartia foto premium, profesionala. La fel si cand vine vorba de grosimea foliei magnetice – puteti alege o folie magnetica mai groasa. Rezultatul o sa fie un magnet personalizat de calitate – gros si cu o imagine printata la o calitate excelenta. Bine-nteles puteti merge si in directia opusa – spre buget, cu un magnet subtire si print pe un material mai ieftinut, insa cum marginile de profit la magneti sunt foarte mari – va sfatuim sa-i dati clientului ceva de calitate.
  • Viteza: Economisiti timp fata de printul direct pe hartie foto magnetica unde trebuie sa stati langa imprimanta pe toata durata printului. Puneti un teanc de hartie foto, imprimanta printeaza singura, iar cand a terminat va puneti pe treaba – lipit si taiat.

Dezavantaje: Trebuie putina munca in plus si niste minime abilitati manuale. Daca sunteti la inceput si nu aveti dexteritate manuala – va dura un pic pana deveniti confortabili cu procesul.

Folie Magnetica Adeziva

Cand ati printat magnetii personalizati, sa-i depozitati spate-n-spate. Folia magnetica avand in componenta cauciuc si pilitura de fier, poate lasa pete pe suprafata printabila daca aceasta este lipicioasa.

Optiunea 2. Print direct pe hartie foto magnetica:

Hartie Foto Magnetica

Avantaje:

  • Potrivit pentru un volum foarte mic de printuri – bagati direct coala foto magnetica si dati print ca si cum ati printa o hartie foto.
  • Foarte simplu: Nu aveti nevoie de abilitati manuale – oricine o poate folosi.

Dezavantaje:

  • Timp: trebuie sa stai langa imprimanta sa puneti coala cu coala deoarece nu puteti pune mai multe coli simultan – colile fiind magnetice se vor atrage intre ele, iar imprimanta nu le va mai putea trage.
  • Magnetii personalizati vor fi foarte subțiri – imprimantale nu pot trage magneti grosi (ele sunt facute pentru hartii – se descurca si cu magneti subtiri, dar nu grosi). Un magnet subtire pare un magnet mai putin calitativ.

Daca aveti un volum mai mare de cateva coli sau daca aveti clienti mai pretentiosi – va recomandam sa printati pe o hartie foto de calitate (preferabil premium) si sa lipiti pe folie magnetica adeziva. Daca clientii nu sunt pretentiosi si aveti volum extrem de mic de cateva coli, puteti printa direct cu hartia foto magnetica.
Daca sunteti la inceput va sfatuim sa experimentati ambele optiuni – sa vedeti practic care vi se potriveste mai bine. Ambele tipuri de magneti se pot taia foarte usor in orice forma, atat cu ghilotina, cutter-plotterul, cutter-ul cat si cu foarfeca. Ambele tipuri de magneti se pot lamina (preferabil la rece).
La Art Maker, pentru magneti personalizati, gasiti atat folie magnetica adeziva in diverse forme – groasa, subtire, in coli mici sau mari, sub forma de pastile, banda sau rola; cat si hartie foto magnetica cu diverse suprafete – mata, lucioasa, satinata, etc.
De asemenea gasiti o gama foarte variata de hartie fotografica, canvas, materiale adezive, vinyl-uri, cerneluri si multe altele.
Va stam la dispozitie cu mostre gratuite din aceste produse, dar si din alte tipuri de materiale foto.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutati, dati un Subscribe la canalul nostru de YouTube
De asemenea, ne puteti urmari pe Facebook pentru a afla noile promotii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *